Szabálysértés miatt indítottak eljárást a veszprémi rendőrök

2020.02.03. 16:00

Nyolc napon belül másodjára akadt horogra az ittasan vezető veszprémi férfi

A vezetéstől eltiltott veszprémi férfi nyolc napon belül kétszer vezetett, ráadásul ittasan.

Forrás: archív

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a megyeszékhelyen, a Görgey utcában ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét 2020. január 31-én 14 órakor. A rendőrök megállapították, hogy az autót vezető 68 éves helyi férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel a Veszprémi Járásbíróság ittas vezetés miatt eltiltotta a járművezetéstől. A sofőrrel szemben az intézkedés során ismét felmerült, hogy alkoholfogyasztás után ült volán mögé. A férfit további mintavétel céljából előállították, majd őrizetbe vették.

A 68 éves sofőr ellen egy héttel korábban, 2020. január 24-én szintén járművezetés ittas állapotban vétség és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt indítottak eljárást a veszprémi rendőrök a férfi őrizetbevétele mellett.

A fenti eseten túl az elmúlt 72 órában további tizenhárom sofőrrel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben! Az ittas járművezető potenciális balesetveszélyt hordoz magában! Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti!

Az információkat a police.hu biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!