Összeverték és kirabolták

2020.03.30. 07:00

Bíróság előtt a fiatalok, akik brutálisan raboltak ki egy ajkai hajléktalant

Három fiatal kihasználta egy férfi ittasságát, erőszakkal elvették a telefonját és a pénzét. A jogerős ítélet szerint kettőjüknek évekre rács mögé kell vonulniuk.

Mátételki András

Az ajkai B. Martin (20) és a devecseri B. Gy. Márk (22), valamint a fiatalkorú B. A. Katalin (17) tavaly március 13-án a késő esti órákban felfigyelt egy erősen ittas hajléktalan férfire, aki az ajkai buszpályaudvaron egy padon ült. Az elsőrendű vádlott, B. Martin és a fiatal lány közvetlenül az áldozat mellé telepedett le, majd perceken keresztül kutattak a zsebeiben. A sértett egyszer felállt, de aztán a padra rogyott – a vádlottak ismét átnézték a ruháját. A szinte már magatehetetlen illető bántalmazását a másodrendű vádlott, B. Gy. Márk kezdte azzal, hogy a felálló férfit a nyakánál fogva úgy meglökte, hogy az a földre esett, miközben beverte a fejét és a hátát a padba.

A lány, aki korábban elvette a férfi cigarettáját, látva a fiúk brutalitását, elmenekült a helyszínről, de a bűncselekményről nem szólt senkinek.

A két büntetett előéletű fiatalember közül az elsőrendű vádlott az elterült férfit egyszer hátulról fejbe rúgta, majd testszerte többször bántalmazta ököllel. Ezt követően ismét átnézték áldozatuk ruháját, akinél végül találtak egy 33 ezer forintot érő mobiltelefont és 15 ezer forint készpénzt. Kegyetlenkedésükre mi sem volt jellemzőbb, mint hogy a továbbra is földön fekvő sértett arcára újabb ütéseket mért B. Martin, majd pedig rátaposott a fejére és a nyakára…

Talán még tovább folytatódott volna a brutális bántalmazás, ám ekkor megérkeztek a rendőrök, akik elkapták a fiatalokat. Az ajkai bíróság előtt azért is felelnie kellett B. Martinnak, mert tavaly január közepén annyi füves cigit szívott, hogy eszméletlen állapotban vitték be a mentők a helyi kórházba.

Az Ajkai Járásbíróság B. Martint rablás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt öt és fél év fegyházra ítélte. Társát rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt három és fél év börtönnel sújtották. A lányt kifosztás miatt két évre próbára bocsátották.

A törvényszéken helyben hagyták a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!