halálos baleset

2020.03.11. 07:00

Felfüggesztett fogházat kapott a pápai gázoló

Halálos kimenetelű gázolás történt 2018 nyarán a városban. A vádlottat jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság.

Mátételki András

bíró ill

A tragédia 2018. augusztus 7-én történt, amikor a pápai K. B., egy helyi kft. ügyvezetője a déli órákban figyelmetlenül vezette Opeljét, aminek végzetes következménye lett.

A Korona és a Rozmaring utca kereszteződésében egy hölgy mintegy négy másodpercet várt, hogy elengedje maga előtt a járműveket, majd elindult a kijelölt gyalogátkelő- helyen.

A bírósági ítélet szerint ekkor a 30 éves, büntetlen előéletű vádlott 17-19 méterre volt a zebrától és 45-50 kilométeres sebességgel vezette autóját. Nem figyelt kellően, mert a neki jobbról érkező gyalogost, aki már 1,4 métert megtett a zebrán, minimális fékezés után elütötte. A hölgy több mint 11 métert csúszott az aszfalton, aminek a következtében súlyos koponyasérüléseket szenvedett. A gépkocsi 22,5-23 méter megtétele után állt meg. Az asszonyt mentőhelikopter vitte kórházba, ahol másnap belehalt sérüléseibe.

A Pápai Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a nőtlen férfit jogerősen három évre felfüggesztett másfél évi fogházbüntetésre ítélte, egyúttal három és fél évre eltiltották a vezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!