könnyű testi sértés

2020.04.22. 16:00

Értelmi fogyatékos ismerősét bántalmazta egy tapolcai férfi

A Tapolcai Járási Ügyészség akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy helybeli férfival szemben, aki értelmi fogyatékos ismerősét bántalmazta.

A sértett 2018 nyarán látógatóba ment a közös udvaros ingatlanban élő tapolcai rokonaihoz, ahol a vádlott is lakik.

A sértett már a ház kapujában találkozott az elkövetővel, akinek meggyőződése volt, hogy a sértett korábban lopott az udvarból, illetve, hogy ott ismerőseivel kábító hatású anyagot szokott fogyasztani, ezért nem akarta, hogy a háznál vagy annak közelében tartózkodjon.

A vádlott, hogy távozásra bírja, a szellemi állapotánál fogva akaratnyilvánításra képtelen sértettet ököllel fejen ütötte, mellyel nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést okozott neki. A sértett a bántalmazás miatt a helyszínről elmenekült.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben.

Forrás: Ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!