a rendőrség feljelentést tett az ügyben

2020.04.03. 16:00

Ittasan elsodorta kerékpárost, majd továbbhajtott

A Veszprémi Rendőrkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki azt a hajmáskéri lakost, aki elsodort egy kerékpárost, majd továbbhajtott.

police.hu

Forrás: police.hu

Egy 42 éves férfi Hajmáskéren, a Jókai lakótelepen közlekedett gépkocsival 2020. április 1-jén délután, amikor egy útkereszteződésben balra kanyarodása közben az autó jobb oldali visszapillantó tükrével elsodorta a neki jobbról érkező kerékpárost, írta meg a rendőrség. A biciklis az ütközés eredményeként elesett és könnyű sérülést szenvedett, a járművezető pedig megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A helyszínre érkező rendőrök az adatgyűjtés alapján a balesetben érintett gépjárművet a település belterületén felkutatták, majd azonosították annak feltételezett vezetőjét és egy órán belül elfogták. A járőrök megállapították, hogy a 42 éves helyi sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel őt a Sárvári Járásbíróság a járművezetéstől 2021. december 11-ig eltiltotta. A helyszínen végrehajtott alkoholszondás ellenőrzés pozitív eredménnyel zárult, ezért a sofőrt mintavétel céljából előállították, majd őrizetbe vették. A férfit 2020. április 2-án gyanúsítottként kihallgatták, és az általa vezetett gépkocsit lefoglalták.

Fotó: police.hu

Az ügyben a segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárás indult, míg a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési feljelentéssel éltek a rendőrök. Az ittas járművezetést szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában