elfogták

2020.04.15. 17:30

Rendszám és jogosítvány nélkül, lyukas kannával indult benzint lopni a pétfürdői férfi

Lopás kísérlete és más bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgattak a nyomozók egy 23 éves pétfürdői lakost.

police.hu

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. április 12-én este arról, hogy egy pétfürdői parkolóban leállított személygépkocsiból ismeretlen tettes benzint akart lopni.

Az üzemanyaglopást a bejelentő és társai megakadályozták, a helyszínre érkező járőröknek igyekeztek az elkövetőről minél több információt elmondani.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként néhány órán belül Berhidán, egy árokba hajtva megtalálták azt a járművet, amivel a személyleírásnak megfelelő férfi közlekedett, abban nem tartózkodott senki.

A nyomozók, miután azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 23 éves pétfürdői férfit, 2020. április 14-én lakóhelyén elfogták, és a Várpalotai Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elismerte, hogy a kocsi üzemanyagtartályát megrongálta, hogy abból benzint tudjon lopni, de a szállításához szükséges kannáról nem gondoskodott, a talált műanyag flakon lyukas volt, így nem tudott egy cseppet sem magával vinni. A helyszínről azzal az autóval távozott, amiről ő maga vette le néhány napja a rendszámot. Ellene lopás vétség kísérlet és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A kihallgatás során azt is elismerte az elkövető, hogy vezetői engedéllyel sem rendelkezik, így engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!