az ügyészség előtt az ügy

2020.04.22. 16:00

Munkagéppel sodorta el a kollégáját a várpalotai telephelyen

2019. október 2-án egy Várpalota külterületén lévő telephelyen munkavégzés közben egy férfit elsodort a munkagép.

police.hu

Forrás: police.hu

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a rendőrök megállapították, hogy a 39 éves szabadbattyáni elkövető a telephelyen lemezhulladékot rakodott fel a munkagéppel. A megmaradt fémhulladékokat akarta eltakarítani, amikor úgy helyezte ki a rakodógép emelőkarját, hogy nem győződött meg kellőképpen arról, hogy a gép hatósugarában tartózkodik-e valaki, és az emelőkanállal elsodorta a 21 éves enyingi férfit, ezzel súlyos sérüléseket okozva. A szabadbattyáni lakost a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták.

Fotó: police.hu

A telephely 39 éves székesfehérvári vezetőjét szintén gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök a munkavédelmi szabályok be nem tartása miatt.

A szabadbattyáni és a székesfehérvári férfiak ellen foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!