halálos bántalmazás

2020.04.29. 16:00

Tragédia Badacsonyban – Megszegte az egyik vádlott a bűnügyi felügyeletet

Indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség a bűnügyi felügyelet szabályait megszegő férfi letartóztatását, akivel szemben halálos kimenetelű bántalmazás miatt folyik büntetőügy a Veszprémi Törvényszéken.

Kovács Erika

Ebben a badacsonyi parkolóban történt a tragédia 2018-ban

Az eset Badacsonyban történt, 2018 szeptemberében, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség (VMF) tájékoztatójából. A főügyészség halált okozó testi sértés és garázdaság miatt emelt vádat a két férfival szemben. Emellett indítványozta mindkét vádlottnál a bűnügyi felügyelet fenntartását, akik az eljárás elején még letartóztatásban voltak. A bűnügyi felügyeletet az egyikük tavaly év végén, majd márciusban és áprilisban többször megszegte. Előfordult, hogy csak többszöri rendőri figyelmeztetés után ment vissza a tartózkodási helyére. Emellett a ház tulajdonosa, ahol a férfi lakott, visszavonta hozzájárulását, hogy az illető ott legyen. A vádlott újabb tartózkodási helyén viszont nem álltak rendelkezésre a feltételek a nyomkövető eszköz működéséhez. Ezek után a bíróság, az ügyészi indítvánnyal egyetértve, a vádlott ismételt letartóztatásáról döntött.

Ebben a badacsonyi parkolóban történt a tragédia 2018-ban

A történtekről korábban egyebek mellett megírtuk, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei S. N. és V. J. egy BMW-vel ittasan Badacsonyba ment szeszes italért. Ott egy parkolóban verték meg a 37 éves balatonfüredi H. Cs.-t., akit járókelők, majd a mentőorvos próbált újraéleszteni, de a férfi meghalt. Úgy tudjuk, hogy V. J., a másodrendű vádlott szegte meg a bűnügyi felügyeletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!