kikapta a pénzt a tárcájából

2020.05.21. 16:00

Házaló kereskedő fosztott ki egy idős embert Pécselyen

Kifosztás bűntettével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a házaló kereskedő férfit, aki egy sértettől az idős korát kihasználva lopott pénzt.

Az 57 éves elkövető Pécselyen paplaneladás ürügyén az utcáról szólította le az udvarán tartózkodó 75 éves sértettet, akinek két garnitúra paplant ajánlott fel eladásra.

Az idős férfi folyamatosan hangoztatta, hogy nem akar paplant vásárolni, de a terhelt egyre erőltette a vásárlást. A sértett végül bement a házába, a terhelt azonban hívás nélkül ide is követte és tovább kínálta vásárlásra a paplanokat. A sértett végül úgy gondolta, hogy ha megmutatja a pénztárcájában őrzött mindösszesen 15 ezer forintját, amely nem elegendő a terhelt által a paplanokért kért 40 ezer forintos vételár kifizetésére, akkor a terhelt végre felhagy az árusítással. A férfi azonban, meglátva a sértett által megmutatott pénzt, egy hirtelen mozdulattal a teljes összeget kikapta a pénztárcából, zsebre tette és távozott a lakásból.

Az elkövetővel szemben az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!