volt, akit többször is bemértek

2020.06.17. 14:45

Félszáz gyorshajtó bukott le nyolc óra alatt megyénkben, egy BMW-s 212 km-es sebességgel hasított

212-es sebességgel száguldott egy 24 éves pápai férfi a BMW-jével, a 8-as számú főúton Bándnál június 16-án, de a rendőrök lekapcsolták, derült ki Kucsera Katalin, megyei rendőrségi sajtóreferens tájékoztatójából. A sofőrrel szemben kétszázezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, és nyolc büntetőpontot kapott.

Kovács Erika

Forrás: police.hu

A rendőrök a sebességet a 77-es, a 8-as és a 83-as számú főutakon mérték június 16-án 8 órán át. Volt olyan autós, akit egymás után többször bemértek. Gyorshajtásért 31 közigazgatási, és 20 helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök. A rendőrség továbbra is kiemelten figyeli a gyorshajtókat.

Fotó: police.hu

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával, írta meg a rendőrség honlapján. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat. A sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák.

A rendőrség célja nem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése. Kérik a járművezetőket, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában