az összes pénzt visszafizette

2020.06.06. 11:00

Meglopta a rászorulókat a hivatásos gondnok, Veszprémben emeltek vádat ellene

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség sikkasztás és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt egy hivatásos gondnok ellen, aki a rábízott emberek pénzét ellopta – derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

A nő hat éven át dolgozott több ember hivatásos gondnokaként, ezalatt egyiküktől 90 ezer forintot lopott el, mert nem utalta el számára a pénzt 2018 júliusa és 2019 májusa között. A nő négy hónapos késéssel adta le az éves számadást, amelyhez hamis postai feladót készített, és ezzel próbálta igazolni a pénz átutalását.

Egy másik embernél tavaly szeptember 15-ig kellett volna benyújtania az elszámolást, melyet szintén később, és ugyancsak hamis postai feladókkal írt meg. Ekkor is 90 ezer forintot lopott el. Amikor lebukott, az összes pénzt visszafizette.

Az ügyészség a kétrendbeli sikkasztás és kétrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indítványozta, hogy a 48 esztendős nőt tiltsa el a gondnokságtól a Veszprémi Járásbíróság, és kötelezte a több mint 190 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!