európai elfogatóparancs volt érvényben ellene

2020.06.10. 17:13

Németországban fogták el a 9 éve bujkáló szepezdi férfit

Németországban fogták el azt a balatonszepezdi férfit, aki ellen több európai elfogatóparancs is érvényben volt.

police.hu

Fotó: pixabay.hu

A Veszprémi Járásbíróság és a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség költségvetési csalás, valamint számvitel rendjének megsértése miatt bocsátott ki elfogatóparancsot egy 45 éves balatonszepezdi férfi ellen. Ezenkívül a Veszprémi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja is körözte őt, mert nem végezte el a rá kiszabott közérdekű munkát. Az európai elfogatóparanccsal is körözött férfi közel 9 éve bujkált a hatóságok elől.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán felmerült információ arra vonatkozóan, hogy a férfi Németországban él. Ennek alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – kiemelt körözött személyek felkutatására szakosodott – Célkörözési Alosztályának fejvadászai azonosították, és felkérésükre a német hatóságok a napokban Sonnebergben elfogták a keresett férfit, majd egy németországi büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

A férfi Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!