vádemelés

2020.06.04. 16:00

Sörétes puskával lőtt kutyájára a férfi, a Pápai Bíróság elé került az ügy

A Pápai Járási Ügyészség állatkínzás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 65 éves férfival szemben, aki az egyik Pápa melletti faluban kutyáját sörétes vadászlőfegyverrel lőtte meg.

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint az elkövető a lakóhelyén tartotta a hároméves kaukázusi juhászkutyát, amely 2019. augusztus végén ismeretlen okból a férfi karját megharapta.

A vádlott ezért megharagudott a kutyára, és elhatározta, hogy elpusztítja. Miután bekötözte az állat okozta sebet és felkeresett egy falubeli férfit, hogy az segítsen neki, hazament, és a kora esti órákban az engedély nélkül tartott sörétes vadászlőfegyverével a kutyát egy-két méteres távolságról két alkalommal oldalba lőtte.

A még ezek után is magánál lévő állatot a vádlott a pincébe zárta, ahol a kutya mintegy három órán át szenvedett, amikor a kiérkező állatorvos a súlyos sérülései és fájdalmai miatt elaltatta.

A rendőrség a történtek után a férfi lakóhelyén helyszíni szemlét, illetve a közeli szőlőhegyben lévő telkén kutatást tartott, melyek során egy kispuska és több lőszernek minősülő töltény is előkerült.

A járási ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal, hogy az előkészítő ülésen történő beismerése esetén a bíróság a vádlottat 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és mellékbüntetésül 5 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!