drog

2020.06.22. 07:00

Tapolca volt a cél, de nem ért célba az illegális küldemény

Kutya szimatolta ki azt a csekély mennyiségű drogszállítmányt, amely Hollandiából érkezett, de már nem jutott el Tapolcára. A megrendelő súlyos pénzbüntetést kapott.

Mátételki András

A bírósági tényállás szerint tavaly novemberben egy 26 éves férfi a mobiltefonján lévő internetes alkalmazás felhasználásával kábító hatású anyagot rendelt Hollandiából. Egy ismeretlen személy fel is adta a levelet, benne a „porral”. A Liszt Ferenc reptéren azonban a pénzügyőrök szolgálati kutyája kiszimatolta, hogy a borítékban nem csak papír van. A küldemény felbontása után kiderült, hogy a fehér anyag szintetikus kannabinoid hatóanyagot tartalmaz, ez pedig új pszichoaktív szernek minősül.

A nyomozók elvitték a tapolcai gyanúsítottat a helyi rendelőintézetbe mintavételre. Ott megállapították, hogy a fiatalember a rendőri igazoltás előtt amfetamintartalmú kábítószert fogyasztott, amely drognak minősül. A Tapolcai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntető végzésével 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a vádlottat új pszichoaktív anyaggal történő visszaélés bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!