három megyében is fosztogattak

2020.06.19. 16:06

Veszélyes bűnbanda tagjain ütöttek rajta a füredi rendőrök (videó)

Egy többfős társaságot fogtak el a Veszprém megyei rendőrök 2020 májusától 2020. június közepéig, a tagok közül két 29 éves férfit a bíróság letartóztatott.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon még 2019 augusztusában indult büntetőeljárás ismeretlen tettesek ellen, akik elsősorban idősek sérelmére követtek el vagyon elleni bűncselekményeket Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében – írja a police.hu. A sértetteknek több millió forint kárt okoztak.

Az eljárás során a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai a tapolcai és a várpalotai nyomozókkal közreműködve azonosították az elkövetői kört, majd az érdi, illetve lepsényi tetteseket 2020. május 5-től 2020. június közepéig elfogták. Többrendbeli kifosztás bűntett, lopás bűntett és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt összesen tizenkét főt hallgattak ki gyanúsítottként.

A társaság tagjai közül két 29 éves férfit a balatonfüredi rendőrök a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya együttműködésével 2020. június 17-én a hajnali órákban összehangolt akció keretében lepsényi, illetve érdi otthonaikból állítottak elő. Őket a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásukra, melyet ügyészi indítványra az illetékes járásbíróság 2020. június 19-én elrendelt.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget