egy állatvédő egyesülethez kerültek

2020.06.18. 07:00

Veszprém határában hagyta sorsára kiskutyáit a férfi – állatkínzásért kell felelnie

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki három kiskutyáját Veszprém határába, egy forgalmas útszakaszhoz vitte, hogy ott sorsukra hagyja őket.

Ügyészség

Forrás: Illusztráció

A Zirc-közeli faluban élő 71 éves férfi ingatlanán 2019 vége felé beagle-jellegű kiskutyák születtek, azonban a felesleges szaporulatot a férfi nem akarta megtartani, elhatározta, hogy megszabadul tőlük.

Az elkövető 2020. január 11-én délelőtt személygépkocsijába tette a három kölyökkutyát és Veszprém határáig hajtott velük, ahol a 8-as számú főút mellett megállt, az állatokat pedig kirakta. Tettét egy arra járó személygépkocsi utasai észlelték, megálltak, összeszedték a kiskutyákat, és értesítették a rendőrséget. A szemtanúk az éppen távozni készítő férfit meg akarták állítani, ő azonban elhajtott a helyszínről.

A kiskutyák egy állatvédő egyesület megőrzésébe kerültek.

Az ügyészség az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé és indítványozta a kutyák elkobzását is.

Állatkínzásnak minősül és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ha az állat tulajdonosa gerinces vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!