Balatonboglárról indultak

2020.06.19. 15:24

Vitorláson didergő fiatalokat mentettek a vízi rendőrök Révfülöpnél

Hetedmagával próbálta meg átszelni a Balatont a fiatal vitorlázó.

Forrás: rendőrség

A fonyódi vízi rendőrök 2020. június 18-án, csütörtökön 18 óra után a Révfülöp előtti vízterületen járőröztek – írja a police.hu. A parttól mintegy másfél kilométerre egy vitorlás csónakot észleltek, amiben nyolc 16 és 18 év közötti fiatal tartózkodott. A kalandorok Balatonboglárról indultak, és az északi partra próbáltak átjutni, de a csónak erősen túl volt terhelve, valamint kötelező felszerelések is hiányoztak róla.

A mindössze fürdőruhában útnak indulók magukat összehúzva, remegve fáztak, ezért az egyenruhások azonnal a szolgálati hajóba emelték őket, takarót és védőruhát adtak rájuk. A bajba jutott fiatalokat a csónakkal együtt a balatonboglári kikötőben szállították, ahol a vitorlás vezetőjével szemben a hajózási szabályok megsértése miatt helyszíni bírságot szabtak ki.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajbajutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában