Elismerés a tűzoltónak

2020.07.08. 07:00

Átadták a Veszprém megye Tűzvédelméért kitüntetés arany fokozatát

Igaz Sándor, a Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke a Veszprém megye Tűzvédelméért kitüntetés arany fokozatát adta át Nagy Gyula nyugállományú tűzoltó ezredesnek a napokban otthonában.

Tóth B. Zsuzsa

Nagy Gyulának Igaz Sándor adta át a megérdemelt elismerést Fotó: tűzoltóság

Igaz Sándortól megtudtuk, Nagy Gyula 1980-ban szerelt fel gépjárművezetőnek őrmesteri rendfokozatban a Tapolca Városi és Járási Tűzoltó-parancsnokságon, majd kinevezték beosztott tűzoltónak, és törzszászlós rendfokozatba léptették elő. Szakmai ismereteit folyamatosan fejlesztette, az Ybl Miklós Építőmérnöki Főiskola Tűzvédelmi tagozatán tűzvédelmi üzemmérnök diplomát szerzett. A rábízott feladatokat a tőle elvárható legnagyobb alapossággal végezte el, a tűzoltó-parancsnokság kiemelkedő tagja volt, mindig élen járt a feladatok végrehajtásában. Szívvel, lélekkel tett a tűzoltóságért, munkatársainak minden területen segített.

Tűzoltó főhadnaggyá 1987-ben nevezték ki, a Badacsonytomaji Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka lett 1992-ben, és ebben a beosztásban dolgozott tíz évvel ezelőtti nyugdíjazásáig. Századossá, majd őrnaggyá léptették elő, nyugdíjazásakor ezredessé, és közben több esetben kapott elismeréseket, jutalmakat.

Nagy Gyulának Igaz Sándor adta át a megérdemelt elismerést
Fotó: Tűzoltóság

Munkássága során kiemelten támogatta az önkéntes tűzoltó egyesületeket. Felszereléseket szerzett, képzéseket támogatott és szervezett. Ennek köszönhetően Veszprém megye nyugati felében több egyesület kezdte újra a tűzvédelmi tevékenységet. A megye önkéntes és létesítményi tűzoltóit összefogó Megyei Tűzoltó Szövetség hálával gondol ezen időszakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!