mindenhez (is) értenek

2020.07.17. 15:35

Egy fiú és egy kiskutya is szorult helyzetbe került, a Veszprém megyei tűzoltók segítettek

A szerda és a csütörtök is a műszaki mentések napja volt. Kerítésbe szorult egy kölyökkutya, csavarleszedő eszközbe pedig egy fiú ujja. Riasztották a tűzoltókat balesetekhez és kisebb tüzekhez is – tudtuk meg a katasztrófavédelem honlapjáról.

Forrás: Sümeg ÖTP

Szerdán Sümeg önkormányzati tűzoltói kapták a riasztást a város Építők útjára, mert egy kölyökkutya beszorult egy családi ház kerítéseinek rácsai közé, és tulajdonosa nem tudta kiszabadítani. A tűzoltók feszítővágó berendezéssel elvágták a kerítéselemet, az állatot sértetlenül adták át tulajdonosának.

Fotó: Sümeg ÖTP

Csütörtökön Lovászpatonán, a Madách Imre utcában a pápai hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget egy kisfiúnak, akinek az egyik ujja egy racsnis csavarleszedő kulcsba szorult.

Fotó: Pápa HTP

Az egység a mentőszolgálat munkatársaival együttműködve vasfűrésszel vágta szét a szerszámot. A mentők a fiút kivizsgálásra kórházba szállították.

A fenti eseteken kívül szerdán Pápán, a Török Bálint utcában épületről lógó tárgyat távolítottak el a pápai hivatásos tűzoltók, majd Farkasgyepün, egy egészségügyi intézmény területén megdőlt, gyalogos közlekedőkre veszélyes fát daraboltak fel.

A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók műszaki mentéshez vonultak a 710-es útra, Balatonfőkajár térségébe, ahol négy személygépkocsi ütközött. A négyből két autót áramtalanítottak a tűzoltók, kettővel tovább tudtak haladni. A mentők két embert vizsgáltak meg, személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés idején félpályás útzár volt a szakaszon.

Szintén Balatonfűzfő hivatásos egységét riasztották Balatonalmádiba, a Munkácsy Mihály utcába, ahol egy platánfa ága törött le, és a gyalogosokat veszélyeztette. A tűzoltók kézi erővel avatkoztak be.

Veszprémben, a Dornyai Béla utcában fennakadt a járdaszegélyen és megsérült egy kamion üzemanyagtartálya, gázolaj folyt ki belőle egy parkolóban. A veszprémi hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi mobil labort is riasztották a helyszínre. Az egységek a sérült üzemanyagtartályt havária tapasszal beragasztották, a tartályban lévő üzemanyagot hordókba átfejtették, az aszfaltra folyt üzemanyagot mentesítőanyaggal felitatták. A mobil labor megállapította, hogy az üzemanyag nem folyt bele az esővíz- és közműcsatornába, személyi sérülés sem történt.

Várpalota külterületén előzetes bejelentés nélkül, nem a külterületi égetés szabályainak megfelelően növényi hulladékot és szemetet égettek. A káresethez a pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. Személyi sérüléssel nem járt az eset.

Csütörtökön Somlóvásárhelyen, a Táncsics utcában a templom tetejéről csúsztak le cserepek. Az ajkai hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntesek végezték a beavatkozást, és szüntették meg a veszélyforrást.

Szirénázó mentőautó elől húzódott le egy árpát szállító teherautó a 8-as főúton, Szentgál térségében, azonban a laza padkán megsüllyedt. A veszprémi hivatásos tűzoltók csörlő segítségével vontatták vissza az útra a járművet. Az eset során személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés ideje alatt útlezárás volt a főút érintett szakaszán.

Tapolca és Gyulakeszi között árokba csúszott, majd felborult egy személygépkocsi. Az autóban annak vezetője tartózkodott, aki megsérült az eset során, őt a mentők kórházba szállították. A tapolcai önkormányzati tűzoltók áramtalanították a karambolos járművet, és porraloltóval biztosították a helyszínt a rendőrségi helyszínelés ideje alatt. A műszaki mentés idején teljes útzár volt az érintett szakaszon.

Szagelszívó gyulladt meg Tapolcán, a Kazinczy tér egyik lakóépületének hetedik emeletén lévő lakásában. A tapolcai önkormányzati tűzoltók érkeztek ki a helyszínre. Az egységek kiérkezéskor lánggal való égést nem tapasztaltak, az ingatlant átszellőztették. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Pápán, a Prohászka utcában építkezésből visszamaradt építőanyag gyulladt meg. A pápai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!