a megelőzésen volt a hangsúly

2020.07.11. 20:04

Vízimentők: „Megúsztuk” a szombati balatoni szélvihart

Szélvihar igen, de komoly személyi sérülés és anyagi kár nem volt szombaton a Balaton vízterületén – adja hírül Facebook-posztjában a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Forrás: Facebook/Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Mint írják, szombat délelőtt telt házzal üzemeltek a strandok, és sokan voltak az utakon is. Kora délután viszont viharos széllel, kevés csapadék kíséretében megérkezett a hidegfront (a videót egy olvasónktól kaptuk):

A vihar megérkezésével nagyon erős forgalom alakult ki a Balaton északi és déli partján egyaránt. A vízimentők mentőtiszti kocsija és új mentőautója (esetkocsi) is kapott néhány riasztást, mentőhajóik pedig, megelőzendő a vízi baleseteket, eredményes prevenciós munkát folytattak.

Bejegyzésükben a vízimentők hangsúlyozzák, hogy kiválóan működött a preventív rendszer, amelyben számos terület szakemberei vesznek részt. Az ő munkájuknak köszönhetően komoly balesetek kerülhetők el. Természetesen szombaton is volt eszköz- és személymentésük is, de az időjárási viszonyokhoz képest elenyésző számban kellett esethez vonulniuk a mentőhajókkal.

A rendszer működött, az emberek pedig hallgattak a Balatoni Vízirendészet és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának kollégáira, így komoly vízi baleset nélkül vonult át a vihar a Balaton területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!