Baleset-megelőzési akció Pápán

2020.08.05. 11:00

Az ellenőrzött autósok nagy része nyári gumit használt

A pápai rendőrök fokozott figyelmet fordítanak a közlekedésben résztvevőkre, ezzel kapcsolatban pedig rendszeresen tartanak különböző baleset-megelőzési akciókat.

Polgár Bettina

A rendőrök felhívták a figyelmet az évszakhoz igazodó és megfelelő profilmélységű gumiabroncs használatára

Forrás: rendőrség

A balesetek megelőzése érdekében a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai az elmúlt időszakban az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett, Nyárigumi-kommandó elnevezésű kampányhoz csatlakozva ellenőrizték a közlekedésben résztvevőket. A rendőrök felhívták a járművezetők figyelmét többek között arra, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében nagy jelentősége van annak, hogy az évszakhoz igazodó, jó minőségű és megfelelő profilmélységű gumiabroncsokkal szereljék fel a járműveiket.

Az ellenőrzésen átesett autósok nagy része nyári gumit használt a gépjárművén. A járőrök egy esetben vették el a jármű forgalmi engedélyét, mert a gumiabroncs mintázatának magassága nem érte el a jogszabály által meghatározott minimum értéket.

Emellett a rendőrség tájékoztatása szerint a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság sokkoló hatású grafikával ellátott plakátokat helyeztetett ki a 710-es és a 71-es számú főutak mentén azzal a céllal, hogy a közlekedőket óvatosságra, és a közlekedési szabályok betartására figyelmeztesse.

A rendőrök felhívták a figyelmet az évszakhoz igazodó és megfelelő profilmélységű gumiabroncs használatára Fotó: rendőrség

A statisztikák szerint közlekedési balesetek legtöbbször gyorshajtás, továbbá az előzési szabályok megszegése miatt történnek. A gyorshajtás könnyebben eredményezhet közúti közlekedési balesetet: a nagyobb sebesség miatt kevesebb idő áll rendelkezésre a váratlan veszélyhelyzeteket felismerni és kivédeni, valamint a nagyobb ütközési sebesség növeli a sérülés kockázatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!