Bántalmazta a családját

2020.08.12. 07:00

Ököllel ütötte feleségét a Pápa környéki férfi, a gyerekeik is végignézték a bántalmazást

Kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 40 éves férfit, aki az egyik Pápa környéki faluban éveken át bántalmazta házastársát, és az erőszakból a gyermekeinek is kijutott.

Napló

A vádirat szerint az elkövető és a sértett kapcsolatából hat gyermek született. Évekig problémamentes együttélésük a vádlott féltékenysége, italozása miatt 2015-től megváltozott, veszekedéseik sorozatossá váltak. Volt, hogy a férfi heti rendszerességgel bántalmazta párját, akinek a nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseiről egészen 2018 januárjáig nem készült látlelet.

A kiskorú gyermekek tanúi voltak a veszekedéseknek, az édesanyjukat ért tettlegességnek. 2018. január közepén a vádlott a házukban ismét bántalmazta, ököllel arcon ütötte a feleségét, melyet ez alkalommal 12 éves fiuknak kellett átélnie. A gyermek a veszekedések alkalmával korábban is próbált édesanyja védelmére kelni, miként ezt ekkor is megtette, és a további tettlegesség megakadályozása céljából telefonon értesítette a rendőrséget. Az ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!