kővel dobálta az életfát

2020.09.17. 07:00

Előzetesben marad a veszprémi szoborrongáló

Meghosszabbította a bíróság annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki augusztus 12-én megrongálta a megye­székhely belvárosi körforgalmában elhelyezett, a Herendi Porcelán­manu­faktúra által készített életfát.

Mátételki András

20200812 veszprém belvárosi körforgalom. Megrongálták a herendi porcelánszobrot. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A gyanúsított több alkalommal megdobta kővel a szobor porcelánburkolatú világító lámpáit, amelyek kitörtek, illetve összetörtek. Ezt követően az illető elfutott a helyszínről, azonban még aznap újra megjelent a megcsonkított alkotásnál, majd ismételten megdobálta az értékes porcelánszobrot, amivel összesen hárommillió forintos kárt okozott. A vandál cselekmény nagy felháborodást váltott ki Veszprémben a lakosság körében.

A bíróság a letartóztatás meghosszabbítását többek között a bűnismétlés veszélyével indokolta. A határozat ellen a rongáló fellebbezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!