a közösségi oldalon is megfenyegette

2020.10.21. 17:30

Megpofozta, telefonon zaklatta kiskorú barátnőjét egy férfi Pápán

Garázdaság és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 21 éves férfival szemben, aki előbb kiskorú barátnőjét bántalmazta, majd miután a lány szakított vele, telefonhívásokkal és internetes üzenetekkel fenyegette.

A vádirat szerint az elkövető 2019. május közepén a 15 éves barátnőjével veszekedett a pápai Erzsébet-ligetben, melynek során úgy hátba ütötte a lányt, hogy az elesett. A bántalmazást ezután sem fejezte be, a földről felálló lánynak olyan pofont adott, hogy az ismét elesett. Vitájuk végül azzal ért véget, hogy a kiskorú otthagyta a vádlottat és hazament. A fiatal lány a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, melyek miatt nem kérte a férfi megbüntetését, ám mintegy tíz nappal később szakított vele. A vádlottnak az erőszakos és megbotránkoztató viselkedése miatt azonban így is felelnie kell.

Szakításukat követően az elkövető három héten keresztül telefonon, valamint az egyik közösségi oldalon keresztül fenyegette a kiskorút, aki emiatt már szüleivel együtt joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben – olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!