ítélethirdetés

2020.10.28. 16:00

Tizenhárom év után felelt bíróság előtt tettéért a rabló

Az ügyészség mértékes indítványát elfogadva, 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a Tapolcai Járásbíróság azt a szlovák állampolgárt, aki 2007 nyarán társával együtt kirabolt egy ábrahámhegyi utazási irodát.

Ügyészség

Fotó: pixabay.hu

A magát sapkával és nagyméretű, sötét napszemüveggel álcázó vádlott ismeretlen társával 2007. július 22-én 12 óra 30 perc körül ment be az utazási irodába, ahol az alkalmazottakat fegyverrel fenyegetve a földre kényszerítették, a vádlott pedig gázspray-vel lefújta és angol nyelven felszólította őket, hogy emeljék fel a kezüket. A férfi ezután pénzt vett ki az egyik fiókból, társa pedig németül további szekrények kulcsait követelte, illetve pénz átadására szólította fel az alkalmazottakat. Az elkövetők az utazási irodából végül több mint 1 000 000 forintot és két bankkártyát vittek magukkal.

Az időközben Szlovákiában jogerős börtönbüntetését töltő férfit tettéért végül jogsegély keretében hallgatták ki gyanúsítottként, majd a Tapolcai Járási Ügyészség 2015 decemberében történt vádemelésére figyelemmel, a bírósági eljárás lefolytatása végett a szabadulását követően Magyarországra szállították, ahol a Tapolcai Járásbíróság 2020 szeptemberében elrendelte a letartóztatását.

A 2020. október 20-án telekommunikációs eszköz használatával megtartott előkészítő ülésen az ügyész a vádlott váddal egyező beismerése esetére mértékes indítványt terjesztett elő, mellyel a bíróság – miután a vádlott beismerő vallomását elfogadta – egyetértett. Ítéletében férfit a társtettesként, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá 5 évre kitiltotta Magyarország területéről. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az az előkészítő ülésen jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!