fél téglával fenyegetőzött

2020.11.24. 11:00

Hat év fegyházra ítélték az önbíráskodó pápateszéri férfit

A korábban emberölés bűntette miatt is elítélt vádlott meglehetősen erőszakosan viselkedett egy nővel. Ez alkalommal jogerősen hat év fegyházra ítélték.

Mátételki András

Ez év júliusában a pápateszéri B. Tibor hölgyismerősét kérte meg, hogy segítsen neki elszállítani egy mosógépet Romándra, ahol nem talált vevőt a gépre.

Végül ismerősén követelte – jogtalanul – azt a húszezer forintot, amit a mosógépért kért volna. A nő halogatta a háztartási gép árá-

nak kifizetését, mert félt a férfitől.

Az 52 éves férfi július 28-án, a kora reggeli órákban megvárta a sértettet a háza előtt, amikor másokat vitt volna munkába.

A vita hevében a többszörösen büntetett vádlott kétszer lefejelte a nőt, majd nyakánál fogva megragadta, és ismét követelte a pénzt. B. Tibor a feje felett ütésre készen tartott egy fél téglát. A közelükben lévő férfi rákiáltott a vádlottra, aki ekkor felhagyott a támadással.

A Pápai Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt – mint erőszakos többszörös visszaesőt – B. Tibort jogerősen hat év fegyházra ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!