riadalmat keltett

2020.11.11. 07:00

Ismeretlen férfi fotózott egy veszprémi iskola előtt

Reklámokat fényképezett egy férfi, akiről iskolás lányok azt hitték, hogy őket fotózza.

B. Virág Rita, Kovács Erika

Forrás: pixabay.com

Az iskolából hazainduló kislányokat kamerázta egy ismeretlen férfi. Amikor a diákok észrevették, elhajtott a helyszínről. Az egyik tanuló névtelenséget kérő apukája elmesélte, hogy hétfőn, tanítás után indult haza a lánya a Botev iskolából az osztálytársaival.

- A Paál László utcán haladtak, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy autóból figyeli őket valaki. Amikor benéztek a járműbe, akkor látták, hogy egy férfi egy kamerát tart a kezében, és videózza vagy fényképezi őket. Nagyon megijedtek, s azonnal visszafordultak az iskolába, ahol jelezték az esetet.

A szülő kitért rá, amikor értesültek a esetről, és kikerült a történet a közösségi oldalra, mások is jelezték: ezt a férfit már többen látták az egyetemnél is, ahol szintén fiatal lányokra „utazott”.

Szerencsére a lányoknak az ijedségen kívül nem esett bajuk, és később beazonosították a gépjármű típusát is, amiből leskelődtek utánuk.

– Úgy tudjuk, az intézmény vezetője feljelentést tett. Azért nagyon ijesztő ez az eset, mert a közeli iskolákból rengeteg kisdiák jár egyedül, önállóan haza, vagy délutáni edzésekre a stadionba, a tornászgya­korló­ba, a munkacsarnokba. A szülő szeretné, ha a gyermeke önálló lenne, azonban így hogyan engedje el bárhová is egyedül? Örülök, hogy az esetünk kikerült a közösségi oldalakra is, mert így óvatosabb lesz mindenki – mondta a neve elhallgatását kérő apuka.

Lapunk úgy értesült, hogy feljelentés történt az ügyben, ezért megkerestük a Veszprémi Rendőrkapitányságot (VRK). A történtekről érkezett bejelentés a rendőrségre, közölte érdeklődésünkre a VRK. A veszprémi rendőrök a helyszínen azt látták, hogy egy férfi az iskola környékén valóban készített fényképeket. Az illető elmondta, hogy a munkáját végzi, a buszmegállókban elhelyezett reklámhirdetéseket ellenőrzi és fotózza.

A rendőrök felhívták a férfi figyelmét arra, hogy a munkáját próbálja úgy végezni, hogy azzal ne keltsen riadalmat. A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy a közösségi médiában óvakodjanak a riadalmat keltő, ellenőrizetlen információk megosztásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!