ügyészi fellebbezésre

2020.11.03. 16:00

Ittas férfi dühöngött Veszprémben – börtönbe kerül

Végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte ügyészi fellebbezésre a másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék a 33 éves férfit, aki rátámadt a helyi vasútállomáson dolgozó biztonsági őrökre, egy hónappal később pedig a nappali melegedőben dolgozó szociális munkásra is 2018 nyarán, derült ki Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivő tájékoztatójából.

Kovács Erika

A férfi ittasan szidta, fenyegette a vasútállomáson a biztonsági őrt, aki megpróbálta megakadályozni, hogy bemenjen a váróterembe. Végül az illető bejutott oda, de az őr kivezette. Erre a 33 éves férfi szidta, fenyegette az őrt, majd ütni kezdte, mire egy másik őr közbelépett. Az ittas férfi ekkor sem csillapodott le, és a másik biztonsági dolgozót is meglökte.

Aztán egy hónappal később, szintén ittasan és feldúlva a nappali melegedőbe akart bejutni. A szociális dolgozó nem engedte be, mire a férfi őt is szidta, fenyegette, majd meglökte.

A történtek után a Veszprémi Járásbíróság a férfit a garázdaság vétségén túl közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében is bűnösnek mondta ki, és 30 nap elzárásra ítélte.

Az ügyben eljáró ügyész az ítélet ellen fegyházbüntetésért fellebbezett, amit a Veszprém Megyei Főügyészség fenntartott. A többszörösen visszaeső férfi ugyanis mindkét esetben ittasan olyan emberekre támadt rá, akik a munkájukat végezték.

A másodfokú bíróság végül az elzárás helyett egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit, és két évre eltiltotta a közügyektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!