az ügyészség előtt az ügy

2020.11.20. 07:00

Milliós tételben ígértek orvosi gumikesztyűket a csalók

Mintegy harminc milliós kárt okozott egy cégnek egy férfi a társával együtt, mert azt ígérték, hogy szállítanak 10 millió darab orvosi kesztyűt. A férfi letartóztatását november 19-én indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség, derült ki a Veszprém Megye Főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

Forrás: Shutterstock

A nyomozás szerint a már többször büntetett 47 éves férfi, aki a legutóbbi, csalás miatt kiszabott börtönbüntetéséből augusztusban szabadult, október elején a társával együtt egy bejegyzés előtt álló veszprémi cég képviselőjeként 317,5 millió forint értékben, 10 millió orvosi gumikesztyű szállítására kötött szerződést egy budapesti társasággal.

A megrendelő átutalt 27 millió 940 ezer forint előleget a férfi számlájára október 14-én, amit az illető felvett, majd a pénzt társával együtt a saját céljaikra fordították. A teljesítés időpontját többször módosították, azt mondták, a kesztyűket Ausztriából szerezték volna be, de ezt nem szorgalmazták. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt vonta felelősségre a férfit, akivel szemben fennáll a gyanúja, hogy a társával együtt más csalásokban is részt vett. A 47 éves férfi letartóztatását a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyezően a szökés és a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónapra elrendelte.

Ezt az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, de az ülésen a védő nem volt jelen, így a végzés nem végleges. A férfi társa, akit a nyomozó hatóság mások sérelmére elkövetett csalások miatt már korábban kihallgatott, szintén letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!