Emberölési kísérlet

2020.11.15. 15:30

Ollóval támadt szomszédjára – Tizenegy év börtönt kaphat a bakonyi férfi

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék a 35 éves férfit, akivel szemben emberölés bűntettének kísérlete, erőszakkal, éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette, valamint zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. A férfit tíz évre eltiltották a közügyektől, és meg kell fizetnie a bűnügyi költséget is, derült ki a törvényszék tájékoztatójából.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

A vádlott számítógépes grafikák készítésével foglalkozott, naponta 14-15 üveg sört megivott, esetenként nyugtatóval együtt fogyasztott alkoholt. Munkája közben előfordult, hogy hallucinált, hangokat hallott. Az igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény szerint a vádlottnál alkohol, drogok és nyugtatók hatására függőség alakult ki, de ettől beszámítható volt. A férfi tavaly márciusban éjszaka ismét hangokat hallott, mint például „intézd el!”, „gyilkos”, majd magához vett egy húsz centis ollót, házról-házra járt és azt figyelte, hogy a hangok honnan jönnek. A szomszédjánál megállt, akit előző nap azzal fenyegetett meg, hogy megöli, mert a láncra vert kutyája vonyított.

Miután a szomszédja ajtót nyitott neki, a férfi berontott a házba, és az illetőt hátralökve rátámadt, a hajánál fogva kihúzta a teraszra, miközben mindvégig kezében tartotta az ollót.

A férfi az ollóval a hanyatt fekvő szomszédját többször meg akarta szúrni, de a legtöbb szúrást az illető kivédte. Majd az utcán többször megszúrta a szomszédját, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és végül kicsavarta a férfi kezéből az ollót, aki hazafutott, ahol a nyomozók őrizetbe vették.

Súlyosabb, akár halálos sérülés a szomszéd kitartó védekezése miatt nem történt. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője részben felmentésért, részben eltérő minősítés miatt enyhítésért fellebbezett, így másodfokon a Győri Ítélőtábla jár el. A vádlott letartóztatását a Veszprémi Törvényszék továbbra is fenntartotta.

Az előkészítő tárgyalásról Krimi a Bakonyban „Nem akartam megölni a szomszédomat!” címmel tavaly nyáron beszámoltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!