alkalom szüli a tolvajt

2020.11.18. 16:00

Futóversenyről lopott aggregátort egy balatonfüredi férfi

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki az egyik Balaton parton tartott népszerű futóversenyről aggregátort lopott.

Forrás: police.hu

A 2020. október elején megrendezett futóversenyen több váltó- és frissítőállomást is kiépítettek a sportolóknak, melyek közül Balatonakarattyánál egy mobilszínpad is felállításra került. Miután a futók az állomást elhagyták, szombaton dél körül bontani kezdték a színpadot, egy 80 000 forintot érő aggregátort, egy felfújható reklámkaput, valamint egy takarófóliát pedig szállításra összekészítve az út mellett hagyták.

Az ügy vádlottja, egy 49 éves balatonfüredi férfi épp arra járt gépkocsijával, amikor észrevette az aggregátort, megállt és a gépet a 10 ezer forint értékű fóliájával együtt az autójába tette, majd elhajtott a helyszínről.

A színpadot másnap újból fel kellett volna állítani, azonban az aggregátor hiánya miatt ezt nem tudták megtenni, így a rendezőknek további 100 ezer forint kára keletkezett.

Fotó: police.hu

Az eltulajdonított aggregátort a rendőrök négy nappal később találták meg a vádlott tartózkodási helyén, ahol lefoglalták, majd kiadták a sértettnek.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

Veszprémi Járási Ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!