magából kikelve káromkodott

2020.12.09. 16:00

Körletfelügyelőjére támadt egy elítélt a veszprémi börtönben

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és becsületsértéssel vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a 45 éves nőt, aki fogvatartása során a büntetésvégrehajtási intézet körletfelügyelőjére támadt.

Forrás: Google Maps

A hasonló bűncselekmény miatt korábban már büntetett nő 2020. augusztus 17-én elzárását töltötte a veszprémi intézetben. A délelőtti órákban a körletfelügyelő más fogvatartottakat kísért fel a szokásos sétáról, és a szabályoknak megfelelően figyelmeztette a folyosón álló elkövetőt, hogy menjen be a zárkájába.

A vádlott ennek azonban nem tett eleget, tiszteletlenül viselkedve, trágár szavakkal szidalmazni kezdte a körletfelügyelőt, aki felszólította, hogy hagyja abba a kiabálást, és menjen vissza a zárkába.

A terhelt erre még erőszakosabb lett, közelebb ment a körletfelügyelőhöz, és előbb fejelő mozdulatot tett felé, majd próbálta megütni, a felügyelő nő azonban hárította az ütést.

A terhelt még ekkor sem nyugodott meg, tovább hadonászott, mire egy másik fogvatartott a bántalmazás megakadályozása érdekében elé állt, a körletfelügyelő pedig lefogta a magából kikelt, folyamatosan káromkodó nőt, és a zárkájába zárta.

Az ügyészség vádiratában a nővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!