bíróság előtt az ügy

2020.12.07. 16:00

Prostitúcióra vették rá a szökött lányokat, kemény büntetés várhat a Várpalota környéki párosra

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség emberkereskedelem bűntettének súlyosabb esete miatt három, Várpalota környékén élő nővel, és egy férfival szemben.

Kovács Erika

Forrás: pixabay.com

Családjukban korábban sem volt ismeretlen a prostitúció. Ezúttal erre szerveztek be két kiskorút, akik megszöktek a nevelőszülőktől, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából. A vádirat szerint a 15 és 16 éves lányok még két éve elhatározták, hogy megszöknek, ezért az idősebb felvette a kapcsolatot egy 50 éves rokonával. Ez az asszony a veszprémi buszpályaudvaron várta a lányokat, majd hazavitte őket, ahol az idősebb, 24 éves lánya is lakott.

A lányoknak a szállásért és az ennivalóért meg kellett dolgozni, vigyáztak a kisgyermekre, házimunkát végeztek, és prostitúcióra is rávették őket, amit az asszony és lánya szervezett. A 16 éves lány visszautazott a nevelőanyjához, de anya és lánya biztatására ismét visszament hozzájuk. Nemsokára a közelben élő, vérszerinti anyjához utazott, ahova néhány nap múlva a 15 éves lány is követte, mert nem akart prostituált lenni. Miután az asszony és 24 éves lánya észrevették, hogy a 15 éves lány is megszökött, utánamentek, visszahívták, így folytatta náluk a prostitúciót.

Egy idő után a 24 éves nő 21 esztendős testvére, hogy a lányok neki dolgozzanak, elhatározta, magához csábítja őket. A lányok bízva a hitegetésben, hogy jobb soruk lesz, hozzá költöztek. A helyzetük nem változott, a 21 éves nő a lányokat az interneten hirdette, akiket a nő élettársa szállította alkalmi partnerekhez. Az ügyészség a vádiratában mindegyik elkövetővel szemben fegyházbüntetést indítványozott, amelyek feltétele, ha az előkészítő ülésen beismerik tettüket. Így az idősebb nőtestvér 12 év, a gyermekpornográfia bűntettével is vádolt húga 13 év, anyjuk és a fiatalabb testvér élettársa 10-10 év fegyház büntetésre számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!