egyikük kábítószert is fogyasztott

2020.12.05. 15:00

Szolgálaton kívüli rendőr fülelte le a katalizátortolvajokat Pápán

A pápai nyomozók egy 21 és egy 24 éves celldömölki férfi ellen folytatnak eljárást.

Fotó: Archív

A rendőrségre a Pápai Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli rendőre tett bejelentést arról 2020. december 4-én, hajnalban, hogy Pápa külterületén két személyt tartóztat fel, akik egy út szélén álló autóból a katalizátort akarták ellopni – adja hírül a police.hu.

Az elkövetők egy emelővel már megemelték a járművet, és megkezdték annak bontását, valamint a gépkocsijukban a bűncselekmény elkövetéséhez használható további eszközök is voltak. A helyszínre érkező járőrök igazoltatták a két férfit, egy 21 és egy 24 éves celldömölki lakost.

A rendőrök megállapították, hogy az idősebbik elkövetőt a Celldömölki Rendőrkapitányság körözi, mivel nem fizette be a rá kiszabott bírságot, továbbá felmerült a gyanú arra, hogy kábítószert fogyasztott.

A két férfit előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Megalapozottan gyanúsíthatók azzal is, hogy a megemelt autóból szerszámokat tettek el, továbbá 2020. december 3-ra virradó éjszaka Bakonytamásiban egy személygépkocsi katalizátorát lopták el. Mindketten beismerő vallomást tettek.

Ellenük lopás vétség, lopás vétség kísérlet, a 24 éves férfi ellen továbbá kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!