esztelen rohanás

2021.01.26. 07:40

245-tel repesztett a 710-esen, mielőtt lekapcsolták a rendőrök, még előzött egyet a záróvonalon (videó)

A Veszprém megyei rendőrök egy 40 éves érdi autóst 245 km/h-s sebességgel mértek be a 710-es számú főúton.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai a 710-es számú főúton közlekedve észlelték, hogy egy velük szemben szabályosan közlekedő autót a főútra vonatkozó megengedett legnagyobb sebesség, 100 km/h helyett 177 km/h-s sebességgel előz egy másik 2021. január 24-én, délelőtt – írja a police.hu.

 

A járőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés mellett megfordultak, a gyorshajtó után indultak, ám mire utolérték, a sofőr már 245 km/h-s sebességgel száguldott ott, ahol a járművek biztonságos közlekedését csupán kétszer egy sávos út szolgálja.

A megállítás előtti pillanatokban a gyorshajtó egy útkereszteződésben az Előzni tilos! tábla ellenére a záróvonalat és forgalom elől elzárt területet átlépve megelőzött egy gépkocsit is.

A rendőrök megállították az autót, és annak 40 éves érdi vezetőjét a gyorshajtás miatt 300 000 forint közigazgatási bírsággal és 8 előéleti ponttal, a szabálytalan előzés miatt 10 000 forint helyszíni bírsággal és 6 előéleti ponttal sújtották.

Az esztelen rohanás indokaként a sofőr csupán annyit mondott a rendőröknek, hogy sietett.

Január 24-én, vasárnap lehetett valami a levegőben, mert egy másik hajmeresztő előzés is történt a 710-es főúton:

https://www.veol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/ujabb-verfagyaszto-elozes-veszprem-megyeben-hajszalon-mulott-a-tragedia-video-4353883/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!