olasz meló

2021.01.22. 16:00

Azt állította, kirabolták, valójában át akarta verni a veszprémi rendőröket

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség egy 39 éves olasz férfi ellen hatóság félrevezetésének vétsége miatt, aki rablásról tett bejelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságra tavaly októberben. A nyomozásnál kiderült, az illető kitalálta a bűntényt, tudtuk meg a Veszprém Megyei Főügyészségtől.

Kovács Erika

Forrás: pixabay.com

A férfi azt mondta a rendőrségen, elé vágtak személyautóval egy mellékúton, majd az autóból kiugró, fekete maszkot és fekete szemüveget viselő két férfi fegyverrel kiszállásra kényszerítette, autóját pedig elvitték a benne lévő mintegy százmilliós ruhaszállítmánnyal együtt. A hatóság rablás miatt azonnal nyomozást rendelt el, melynél a férfi megismételte korábbi nyilatkozatát. A rendőrök viszont különféle adatok révén kiderítették, hogy az elmondottak nem fedik a valóságot.

A vádirat szerint a férfi valóban elindult Vecsésről a ruházati cikkeket szállító kisteherautóval, de Székesfehérvárra hajtott, ahol letette az autót. Gyalog ment a belvárosba, megebédelt, majd autóbusszal Veszprémbe utazott, ahol felkereste a rendőrkapitányságot. Járműve még aznap este sértetlenül, de üres raktérrel előkerült onnan, ahol hagyta.

A Veszprémi Rendőrkapitányságon 14 rendőr dolgozott a férfi által kitalált „rablás” kiderítésén, mely visszájára fordult, és az illető ellen indult büntetőeljárás. A férfit őrizetbe vették, majd elrendelte a bíróság a letartóztatását a hamis bejelentés és a mintegy százmilliós áru elsikkasztásának gyanúja miatt. A letartóztatásban lévő férfi ellen vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség a hatóság félrevezetése miatt a Veszprémi Járásbíróságon. A sikkasztás bűntette miatti eljárás pedig a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon folytatódik. Az ügyészség a vádiratában fogházbüntetést indítványozott a bíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!