Négy és fél év fegyházra ítélték

2021.01.20. 11:00

Balatoni nyaralókba tört be, hogy ott lakhasson

Egy visszaeső bűnöző alig jött ki a börtönből, ott folytatta, ahol abbahagyta: nyaralókat tört fel. Négy és fél év fegyházra ítélték.

Mátételki András

A berettyóújfalui T. Attila kilencszer volt büntetve, tavalyelőtt december közepén szabadult háromévi fegyházbüntetéséből. Heteken át Balatonszepezden élt: feltörte a nyaralókat, ahol hosszabb-rövidebb időt töltött. Az egyik helyen 54 ezer forintos villanyszámlát csinált, és mindent megevett, amit a házban talált. Előszeretettel lakott a Kökényes közben lévő házakban. Volt, amelyikből egy zacskó csipszet vitt el, máshonnan sarokcsiszolót, dekopírfűrészt a házigazda kerékpárjával együtt. Itt 117 ezer forintos rongálási kárt okozott, máshol 219 ezer forintot tett ki a helyreállítás költsége.

Révfülöpön a Halász utca egyik házába úgy tört be éjfélkor, hogy a sziklakertből kivett egy követ, amellyel be­zúzta a konyhaablakot. Kerített magának egy műanyag széket, hogy bemászhasson a lakásba. Csakhogy a háziasszony felébredt a csörömpölésre, s elzavarta a hívatlan látogatót. A 48 éves vádlott lopott kerékpárjára pattant, de nem jutott messzire, mert a járőrök igazoltatták, majd előállították a kapitányságra, így vége szakadt a betöréssorozatnak.

A tapolcai bíróság lopások miatt T. Attilát mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül négy és fél év fegyházra ítélte. A férfinak meg kell fizetnie a bűnügyi költségből 679 ezer forintot, a többit – 872 ezer forintot – az állam viseli. A döntés nem jogerős, mert a vádlott fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget