bíróság

2021.01.18. 11:00

Más pénzével fizetett a pápai páros

Két talált bankkártyával vásároltak az élettársak, akiket jogerősen közmunkára ítélt a bíróság.

Mátételki András

Forrás: Shutterstock

A pápai élettársak a bűncselekmény elkövetésekor nem dolgoztak, közös gyermeküket nevelték. Korábban K. Katalint kisebb kárt okozó rongálásért, ugyancsak 47 éves párját, D. Szilárdot életveszélyt okozó súlyos testi sértésért marasztalták el, hat és fél év börtönre ítélték.

Tavaly februárban egy helybeli kamasz vásárlás után elvesztette anyja bankkártyáját, amelyet később K. Katalin felvett a földről, majd élettársával elindult vásárolni. Amikor az üzletben a PIN-kódot kérték tőlük, azt hazudták, hogy otthon felejtették és fejből nem tudják a számokat. Viszont lehetőséget kaptak, hogy PayPass módon fizessenek. A vásárolt élelmiszereket úgy fizették ki, hogy egy-egy tétel ne haladja meg az ötezer forintot. Összesen 24 631 forinttal terhelték meg a számukra ismeretlen tulajdonos számláját.

Bő két hónappal később az autóbusz-pályaudvar közelében egy férfi kártyáját találták meg a hozzá tartozó PIN-kóddal együtt. Szeszes italt és cigarettát vettek 4785 forintért, majd két pénzkiadó automatából sikeresen megkaparintottak 75 és 40 ezer forintot, ám az utolsó próbálkozásuknál a kártyát elnyelte az automata. Gyorsan lebuktak, így sikerült visszaszerezni tőlük 105 ezer forintot.

Ügyükben a Veszprémi Járásbíróság járt el. K. Katalint és párját információs rendszer felhasználásával elkövetett csa­lás bűntette miatt jogerősen 150, illetve 312 óra közmunkára ítélték, amit fizikai munkakörben kell elvégezniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!