Rátámadt rokonaira

2021.01.28. 11:00

Ököllel ütötte beteg nagymamáját a pápai fiatal

Többször is rátámadt a beteg nagyanyjára a fiatal vádlott, akit a bíróság jogerősen javítóintézetbe küldött.

Mátételki András

A fiatalkorú B. M. öt évvel ezelőtt egyre többet játszott a számítógépén, szinte éjjel-nappal a monitor előtt ült. Ezekben az időkben naponta trágár szavakkal szidalmazta édesanyját és nagyanyját, akikkel egy fedél alatt élt a pápai Vajda Péter-lakótelepen. Amikor úgy vélte, hogy nincs elég csend a lakásban, összetört néhány berendezést. Két évvel ezelőtt már bántalmazta is a vele együtt lakókat. Volt, hogy beteg nagyanyját ököllel hasba vágta, máskor vállon ütötte. 2019 tavaszán kirántotta a feje alól a párnát és ököllel mellkason akarta ütni, de ezt kivédte az idős asszony. Hónapokkal később, amikor édesanyja megsimogatta a fejét, kiabált vele és nagy erővel megütötte a bal kezét.

Az igazságügyi pszichiáter szakértő megállapítása szerint a vádlott az elmeműködés kóros állapotában, személyiségzavarban szenved. Ez enyhe fokban korlátozta abban, hogy cselekménye következményeit felismerje. A pápai bíróság kapcsolati erőszak bűntette és vétsége miatt két évre elrendelte a 18 éves B. M. javítóintézeti nevelését, és kötelezték a bűnügyi költség megfizetésére. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!