nyomozás

2021.01.06. 07:00

Találtak egy pénztárcát Csóton, felélték a benne lévő pénzt

Jogtalan elsajátítás miatt folytat nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság egy 47 éves nő és egy 57 éves férfi ellen, akik megtartották a talált pénztárcát.

Polgár Bettina

Fotó: pixabay.hu

Az eljárás adatai szerint a sértett november közepén értesítette a rendőrséget arról, hogy előző nap Csóton egy padon felejtette a pénztárcáját a benne lévő több százezer forinttal és a személyes irataival együtt. A sértett a bejelentést megelőzően a helyszínen kereste a tárcáját, de nem találta.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 47 éves pápai nőt és egy 57 éves pápai férfit. A két személyt a körzeti megbízottak Környén igazoltatták, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket.

A bűncselekmény elkövetését mindketten elismerték. Elmondták, hogy a padon talált tárcából a benne lévő bankjegyeket kivették, a pénztárcát egy szemetesbe dobták, majd a pénzt felélték. Ellenük jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!