trükk

2021.01.22. 16:00

Vöröshagyma árában mérte a sertéshúst a veszprémi férfi

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a pénztárnál trükköző 49 éves veszprémi lakost.

Fotó: pixabay.com

Egy megyeszékhelyi áruházból érkezett bejelentés a rendőrségre 2021. január 21-én, reggel arról, hogy egy vásárló sertéskarajt tett a bevásárlókocsiba kétezer forintot meghaladó értékben, azonban az áru leolvasásakor a húst vöröshagymaként mérte le. Az elkövető az önkiszolgáló pénztárnál fizetett, ahol a valótlan, alacsonyabb árat tartalmazó kódot ütötte be. Mikor a biztonsági őr ezt észlelte, a nyugtát ellenőrizte, majd a rendőrség kiérkezéséig a férfit visszatartották. Az elkövető kifizette a különbözetet, a sértett kára ezzel megtérült.

A bolt személyzete elmondta, hogy a férfi az ezt megelőző két napon is – egy-egy alkalommal - ugyanezzel a módszerrel vásárolt sertéshúst vöröshagyma árában.

A járőrök a 49 éves veszprémi lakost előállították, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. - írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!