önbíráskodás kísérletével vádolják

2021.02.08. 07:00

Halálosan megfenyegetett egy balatonfüredi vállalkozót a megbízója

Halálosan megfenyegetett egy vállalkozót a vádlott, akit nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

Mátételki András

A svájci-magyar állampolgárságú O. L. megbízott egy füredi vállalkozót 2014-ben, hogy Sopronban építsen neki egy házat. Az otthon fűtését alvállalkozó oldotta meg, de mint az ítéletből kiderült, az elektromos rendszer kiépítését nem kellő szakértelemmel végezték el. A beruházó megdöbbent, amikor 2018 tavaszán az áramszolgáltató 600 ezer forintos díjat számlázott ki. Ezt a 68 éves férfi sokallotta, ezért szakértőhöz fordult, aki közölte: a szerelés szakszerűtlen volt, a beépített anyagok nem megfelelő minőségűek.

Ezek után O. L. elszámolási vitába keveredett a füredi vállalkozóval, sőt azt is sérelmezte, hogy a kialkudott árnál többet kért. Kétmillió forintot követelt vissza a kettős állampolgárságú vádlott, amit nem kapott meg. Ettől kezdve huszonhétszer telefonon, kilencszer sms-ben fenyegette meg a kivitelezőt azzal, hogy megveri, illetve megöli. Miután a sértett a telefonjain letiltotta a vádlottat, sorra érkeztek az e-mail-üzenetek, melyekben többek között az állt, hogy a vállalkozónak rövid lesz az élete, ha a követelésnek nem tesz eleget. A sértett nem fizetett, a fenyegetések miatt a rendőrséghez fordult.

A Veszprémi Járásbíróság O. L.-t folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt egy év két hónap börtönre ítélte, melynek a végrehajtását két évre felfüggesztették. A vádlott és védője fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában