Csalás a kasszánál – a rendőrök két nőt állítottak elő

Egy pénztáros és rokona ellen folyik büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Rendőrség

Forrás: pixabay.com

Egy zirci üzletből érkezett bejelentés a rendőrségre 2021. március 25-én, délután arról, hogy az egyik pénztáros a rokonának több terméket fizetés nélkül engedett elvinni. A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a helyszíni adatgyűjtés során megállapították, hogy a vásárló a közel húszezer forintos bevásárlásért lényegesen kevesebbet fizetett, mert az üzlet munkatársa az árucikkek többségét nem rögzítette a pénztárgépben vagy utólag törölte azokat.

A nyomozás során fény derült arra is, hogy a Zirc környékén élő pénztáros és rokona 2021. február közepe óta többször követett már el hasonló módon bűncselekményt, összesen mintegy százezer forinttal károsítva meg a boltot. A 18 éves nőt és 38 éves rokonát előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket. A ki nem fizetett árucikkek ellenértékét a rendőrség a gyanúsítottaktól lefoglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!