gyorsan cselekedett

2021.03.23. 11:53

Elismerésben részesült a rendőr, aki az égő hajmáskéri épületből mentett meg egy fiút

Hajmáskéren kigyulladt egy családi ház garázsa, a körzeti megbízott és katona járőrtársa mentette ki a lakásban lévő 14 éves fiút.

police.hu

Forrás: police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, bejelentés érkezett a rendőrségre március 19-én, 12 óra 28 perckor, hogy tűz ütött ki egy hajmáskéri családi háznál. A helyszínre érkező körzeti megbízottnak és katona járőrtársának a bejelentő elmondta, hogy tudomása szerint az ingatlanban egy 14 év körüli gyermek tartózkodik. A rendőr látta, hogy a ház kert felőli ablaka kitört, és onnan sűrű füst szivárgott ki.

Mivel a bejárati ajtónál kopogtatásra és felszólításra nem válaszolt senki, ezért a körzeti megbízott berúgta az ajtót, míg katona járőrtársa a gázcsapot zárta el. A füsttel teli lakás folyosóján a rendőr megtalálta a fiút, majd kivezette a házból. Az időközben kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották, a 14 éves fiút pedig a mentőszolgálat munkatársai további ellátás céljából kórházba szállították.

Fotó: police.hu

Tettéért Kelemen Gyula rendőr főtörzsőrmester, a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja 2021. március 23-án jutalmat vehetett át dr. Fellegi Norbert rendőr ezredestől, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől.

https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/egyenruhasok-segitettek-a-kigyulladt-hazban-levo-gyermeknek-hajmaskeren-4506718/?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!