Az esetet kamera rögzítette

2021.03.03. 20:00

Elsodort egy lányt a veszprémi zebrán, aztán elhajtott – Megszólalt a szemtanú és a lány apja

Arrébb lökte a zebrán a 15 éves Ginát egy autós Veszprém belvárosában március 2-án délután, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az esetet kamera rögzítette, a lány megsérült, a szülők feljelentést tettek. Az illetőt megtalálta a rendőrség.

Kovács Erika

Csordás Dávid autójának kamerája rögzítette, amikor elsodort egy lányt egy autós, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott Veszprém belvárosában Fotó: Kovács Erika /Napló

-Megálltam a stop táblánál az Óváros téren. Jött egy fiatal lány a Horgos utca és a Szabadság tér kereszteződésében a zebrán, idézi fel Csordás Dávid, aki autója fedélzeti kamerájával rögzítette a történteket. Látta, a lányt átengedte a zebrán az első autós, a második viszont elsodorta. Dávid dudált az illetőnek, a lány kiabált, de hiába, az illető elhajtott. -Odamentem a lányhoz, aki mondta, minden rendben van, később is érdeklődtem róla, mondja a férfi.

Csordás Dávid autójának kamerája rögzítette, amikor elsodort egy lányt egy autós, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott Veszprém belvárosában
Fotó: Kovács Erika /Napló

-Sokkot kapott Gina, a lányom, amikor hazaért, és elmondta, mi történt, fogalmaz Róbert, a 15 éves lány édesapja. A szülők bevitték a kórházba, ahol kiderült, lábai zúzódtak. Ginát nagyon megrázta a dolog, otthon pihen, szülei vigasztalják, és feljelentést tettek a rendőrségen.

A gázolásról készült videót itt nézheti meg:

https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-nap-suttyoja-letolta-a-zebrarol-a-gyalogost-video-4455451/

A veszprémi rendőrök a felvételek alapján azonosították az autót vezető férfit. Ellene segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Egy gépjárműoktató közölte, az autósnak fokozott óvatossággal kell megközelíteni a zebrát, hogy meg tudjon állni előtte. A gyalogosnak mindig elsőbbsége van, de figyelnie kell arra, hogy megkapja-e azt! Keszthelyi Kálmán veszprémi ügyvéd kiemelte, ha beigazolódik, hogy az autós miatt történt az eset, a segítségnyújtás elmulasztása három évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat.

https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-rendorok-azonositottak-a-sofort-aki-egy-veszpremi-zebran-utott-el-egy-gyalogost-4457698/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!