bíróság

2021.03.25. 11:00

Eltűnt a három kölcsöngép, hiába kereste őket az alsóörsi tulajdonos

Kölcsönzőből kivett gépeket nem vittek vissza a vádlottak, amiért bíróság elé állították őket.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

Egy budapesti férfi 2018 június közepén szóban megegyezett egy alsóörsi gépkölcsönzővel, hogy két vésőgépet és egy sarokcsiszolót visz majd el, amelyekkel később egy angyalföldi építkezésen dolgozott. Néhány nappal később – nézeteltérés miatt – otthagyta a beruházást és a kölcsönzött gépeket, amelyek 350 ezer forintot értek. Két héttel később a gépeket rábízta egy férfira, aki a vádlott unokaöccseként mutatkozott be az építkezésen, ahonnan elhozta a két értékes vésőkalapácsot, amelyekkel máshol dolgozott tovább. A tárgyaláson azt állította, tudott arról, a berendezések kölcsönzőből származnak, de mivel azok tönkrementek, így kidobta őket.

A Veszprémi Járásbíróság a budapesti férfit sikkasztásért jogerősen 200 ezer forint pénzbírsággal sújtotta. A másik férfit távollétében ítélték el orgazdaság vétségéért: mint többszörös visszaesőt 90 nap elzárással büntették. A két vádlottnak meg kell fizetnie a kárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!