fegyházbüntetés várhat rá

2021.03.10. 09:54

Kulcsra zárta az ajtót és fajtalankodásra kényszerítette a rá bízott fiúkat egy Veszprém megyei férfi

Tizenkettedik életévét be nem töltött gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és személyi szabadság megsértésének súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség egy 42 éves férfival szemben, aki a felügyeletére bízott fiúgyermekekkel fajtalankodott.

Képünk illusztráció.

A vádirat szerint a Veszprém megyei településen élő elkövető rokonságban állt az egyik sértett családjával, személyesen is rendszeres kapcsolatban volt velük – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. A férfi 2020 júniusában rábeszélte a család fiúgyermekét, hogy aludjon nála, aki erre az édesanyjától engedélyt kért, majd megkérte a vele egykorú barátját, hogy tartson vele. Miután egyszer már előfordult, hogy a kiskamaszok a vádlottnál töltötték az éjszakát, mindkét édesanya megengedte, hogy ez alkalommal is ott maradjanak.

A kiskorú sértettek így szüleik tudtával elmentek a vádlotthoz, aki előbb vacsorával kínálta őket és játszott velük, majd a ház bejárati ajtaját kulcsra zárva, fajtalanságra akarta rábírni a gyermekeket, azzal fenyegetőzve, hogy amíg azt nem teszik meg, nem mennek sehová.

A rémült, félelmükben tiltakozni, ellenállni képtelen sértetteket végül szexuális cselekményekre kényszerítette, majd a gyermekeket még azzal is megfenyegette, hogy megöli őket, ha a történteket bárkinek el merik mondani.

A sértettek a házból másnap kora reggel tudtak elszökni, miután észrevették, hogy a vádlott kiment udvarra.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a bíróság a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozástól, illetve tevékenységtől, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött gyermek nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy kiskorúval hatalmi, befolyási viszonyba kerülne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!