nem bírt uralkodni magán

2021.03.31. 16:00

Trágár kifejezésekkel szidta a rendőröket, pénzbüntetést kaphat egy tapolcai férfi

Becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 41 éves helybeli férfival szemben, aki 2019 májusában két rendőrt is trágár kifejezésekkel illetett.

A rendőrök Zalahaláp és Tapolca között igazoltatták a vádlott testvére által vezetett gépkocsit, amelynek az elkövető az utasa volt – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. A férfi az intézkedés során először általánosságban szidalmazta a rendőrséget, majd az egyik rendőr felé provokatív, becsmérlő kijelentést intézett azzal, hogy azt az egyik kollégájának adja át. A rendőrök ezt követően a vádlott testvérét előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahova a férfi kerékpárral követte őket, majd a rendőrség épülete előtt további, a becsület csorbítására alkalmas, az emberi méltóságot sértő kifejezésekkel illette az általa már korábban is szidalmazott rendőrt, akire valamely oknál fogva haragudott.

A férfi által előzőleg lekicsinylő, becsmérlő kijelentésekkel illetett rendőr aznap este szolgálatban volt, és járőrtársával együtt igazoltatta a vádlottat, aki ekkor sem állta meg sértő kijelentések nélkül. A vádlott ez alkalommal azonban már mindkét rendőrt szidalmazta és trágár felszólításokat intézett hozzájuk.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát indítványozta azzal, hogy a Tapolcai Járásbíróság a férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!