A bejárati ajtót kibontva tört be egy házba, az ablakot is magával vitte az Ajka környéki férfi

Az Ajkai Járási Ügyészség kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy 26 éves férfival szemben, aki miután a bejárati ajtót kibontva fosztogatott egy lakóházat, a falból kivágott nyílászárókat is magával akarta vinni.

A vádirat szerint az egyik Ajka környéki faluban élő elkövető tavaly októberben elhatározta, hogy betör a lakóhelyével szemközti házba, melyről tudta, hogy a külföldi tulajdonosa távol van.

A férfi a ház kapujáról leverte a lakatot, majd a purhab mentén körbevágva kibontotta helyéről a 125 000 forint értékű bejárati ajtót és az ingatlanba bement. A vádlott hét napon át, összesen mintegy 270 000 forint értékű ingóságot lopott el a házból, köztük bútorokat, ágyneműket, különböző dísztárgyakat és műszaki cikkeket vitt magával.

Miután az ingóságokat eltulajdonította, ismét visszament a házhoz és a korábban már kibontott ajtó melletti, 43 000 forintot érő ablakot is kivágta a falból, amelyet azután el is vitt magával. A vádlott az ajtóért később akart visszamenni, de a sértett szomszédja észlelte a betörést és értesítette a rendőrséget.

A nyomozó hatóság az eltulajdonított ingóságokat lefoglalta és a sértettnek visszaszolgáltatta, azonban a bejárati ajtó és az ablak a vádlott cselekménye miatt használhatatlanná vált, illetve a sértettnek a lakatlevágással, valamint a falbontással további 43 000 forint rongálási kára is keletkezett, melyek megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben arra tett indítványt, hogy az Ajkai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!