Gyermekei szeme láttára lopott pénztárcát az anyuka egy devecseri ABC-ben

Az Ajkai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és lopás vétségével vádolja azt a 44 éves nőt, aki gyermekei szeme láttára lopott egy boltban hagyott pénztárcából, majd lányainak megengedte, hogy a tárcát ők is átvizsgálják, amelyet végül magával vitt.

A vádirat szerint a nő 2020. november 23-án délután, kilenc- és hatéves leánygyermekeivel egy devecseri ABC-üzletben vásárolt, amikor a hűtőpultban észrevettek egy, a tulajdonosa által elvesztett bőr pénztárcát – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádlott a közvetlenül mellette álló két kiskorú gyermeke előtt a pénztárcát kiemelte a hűtőpultból, majd annak tartalmát átvizsgálva kivett belőle 35 ezer forintot, és a pénztárcát a hűtőpultba visszatette. Ezt követően meggondolta magát és a tárcát újra kivette, majd átadta az idősebb gyermekének. Miután a lányok a tárcát maguk is átvizsgálták, azt anyjuk visszatette a hűtőpultba. A kilencéves gyermek azonban ismét kivette a pultból, majd a nő a pénztárcát a benne lévő okiratokkal és bankkártyával együtt eltulajdonította.

A vádlott a pénztárcát otthon még egyszer átnézte, az iratokat megsemmisítette, a pénzt pedig elköltötte.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy a bíróság az elkövetővel szemben börtönbüntetést szabjon ki, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!